perjantai 10. huhtikuuta 2009

Unettoman yön tuotoksia

Kuten otsake antaa ymmärtää en oikein nukkunut viime yönä.
Mutta yö oli erittäin produktiivinen, niin kuin Twitterissäkin mainitsin.

Sain siis valmiiksi kaksi huivia, joista toinen (IHAN TOSI) on se konttineulehuivi!
Koska näissä molemmissa huiveissa kesti niin kauan, niin kuvasarja on nimeltään "Unohdetut huivit"

Konttineulehuivi, Entrelac Scarf

vajaa 4 kerää Noro Kureyonia, väri 220
paino 185 g

Hauskaahan tässä oli se, että etsin Noroilleni sopivaa ohjetta Ravelrystä ja törmäsin tuohon hyvään ja selkeään tutoriaaliin, joka sattui olemaan englanniksi. Kerta oli ensimmäinen, kun neuloin englanniksi, joten ihan ongelmitta ei selvitty. Alkukankeuksien aikana löysin Ullasta tottakai suomenkielisen version, joka kuitenkin erosi sen verran, etten osannut vaihtaa siihen suoraan.
No kunhan mallikerrat oppi ulkoa niin tämä sujui ihan hyvin. En lähtisi ihan heti kuitenkaan tekemään uudestaan, on aika hidasta.

Noro Kureyon oli aika karkean tuntuista, mutta ulkopuolinen kokemus kertoo ja näyttää että se pehmenee aika mukavaksi käytössä. Lanka on hurjan eri paksuista eri kohdissa, mutta sekin luultavasti tasottuu ja piiloutuu käytössä.

Reikä-huivi

Novita Rose Mohair 043
49 g

Koska itseään pitää kehittää jatkuvasti, niin kokeilinpa tehdä jotain reiällistä. Pitsiä tämä kuulemma on. Suhteellisen helppo kaavio, vaikka alku takkusikin enemmän kuin olisi sallittu. En tajunnut millään kuinka pitää laskea ja merkitä itselle muistiin alkukaavio.

Rose Mohair.. mitähän siitä sanoisi.. Oikein mukava neuloa, vaikka äidin vanhoilla puisilla puikoilla tuntuikin hiukan tahmealta. Syytän silti puikkoja, en lankaa. Ainoa harmi puoli tässä on, että langassa on puolet keinokuitua. Kannattaa siis ehkä tutustua hiukan aidompiin mohaireihin tai mohair-sekoitteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti